Beleef en verken Portugal

LOCATIE EN OMGEVING

Villa Sol e Luz ligt in het hart van Portugal, aan de Costa de Prata, de Zilverkust en ligt een uur per auto vanaf Lissabon. U vliegt op Lissabon en huurt een auto op het vliegveld? Na uw boeking sturen wij u route informatie toe. Vanaf het vliegveld in Lissabon kunt u ons ook bereiken met het openbaar vervoer. U reist met de snelbus naar Alcobaça of met de trein naar Valado. Daar aangekomen neemt u de taxi.

Bezoek het strand

Het strand van São Martinho do Porto bevindt zich op 10 minuten rijden van Villa Sol e Luz. Het strand omringt de prachtige baai van het gezellige plaatsje, met rustig water. Uitermate geschikt voor kinderen. Iets verderop ligt Nazaré, een gezellige en pittoreske badplaats, met een groot strand. Geniet van het prachtige uitzicht over Nazaré, het strand en de zee vanaf Sítio. U kunt Sítio bereiken via het elektrisch kabeltreintje, via de trap of, achterlangs, met de auto.

Doe aan watersport

Watersporters kunnen op verschillende plaatsen in de buurt hun hart ophalen. Het strand ten noorden van Nazaré is bij surfers wereldberoemd vanwege de enorme golven. Ook in de Lagune van Óbidos en voor de kust van Peniche hebben zij, naast zeilers, een paradijs gevonden.

Ga lekker wandelen

In 15 minuten tijd rijdt u naar de Serra de Candeeiros, een prachtig natuurpark even ten oosten van Alcobaça, waar wandelroutes zijn uitgezet. Even verderop liggen de grotten van Mira d'Aire, de grootste van Portugal.

Zin om het zelf te beleven?

Bezoek schilderachtig Nazaré

Iets verder naar het noorden ligt het strand van Nazaré. Nazaré is een schilderachtig vissersplaatsje. Een kabelspoortje brengt u naar het hoger gelegen Sítio, van waaruit u een prachtig uitzicht hebt over Nazaré, het strand en de oceaan. In de verte ziet u de Berlenga eilanden voor de landtong van Peniche liggen.

Bezichtig middeleeuws Óbidos

Óbidos is een volledig ommuurd middeleeuws stadje op 20 minuten rijden van de villa. Dit fotogenieke plaatsje is een 'must see'. In de zomer vindt een middeleeuws festival plaats rondom de oude burcht.

Middeleeuwse kerken en kloosters

In Alcobaça (10 minuten), Bathalha (25 minuten) en Tomar (45 minuten) bevinden zich middeleeuwse kerken en kloosters van adembenemende schoonheid. U kunt deze bezoeken. De kerk van Alcobaça is de grootste van Portugal. Hier rusten koning D. Pedro I en zijn geliefde D. Iñes de Castro in hun schitterende sarcofagen. Leira ligt op 30 minuten rijden naar het noorden. Hoog boven de stad torent een machtige burcht die u kunt bezoeken.

Lissabon

Het zinderende Lissabon ligt op een uur rijden van Villa Sol e Luz.

Coimbra

De prachtige stad Coimbra ligt op vijf kwartier afstand ten noorden van de villa. In Coimbra kunt u de middeleeuwse universiteit bezoeken. Deze gezellige stad biedt echter nog veel meer.

De Portugese sfeer proeven?

VRAGEN?